A Minigarden kedvenc őszi virágai!

Javában tart az ősz ideje lecserélni virágokat. Megmutatjuk melyek azok az őszi növények, amelyekkel nem tévedhetsz!
 

Árvácska

Az árvácskát ősszel kell elültetni, így alaposan begyökeresednek a fagy beálltáig és károsodás nélkül átélik a telet. Egy-egy hidegebb időszakban úgy tűnhet mintha elfagytak volna, azonban amint beköszönt a jó idő, újra felélénkülnek!

Csarab

A csarab az őszi virágládák egyik legkedveltebb növénye. Nem csak díszítőértékkel rendelkezik, hiszen Skóciában a fehér csarab a jó szerencse jelképe, ezért gyakran kötik még ma is menyasszonyi csokorba.

Krizantém

A krizantém már az ókorban is közkedvelt virágként volt számontartva, Kínában és Japánban volt nagy kultusza. Általában októberben található meg a kertekben gyönyörű virágaival. Többfajta színben és formában megtalálható, főleg a napos, félárnyékos helyeket kedveli!

Varjúháj

A varjúháj bokros növekedésű virág. Rózsaszínes virágaival bárki napját feldobhatja a szürke őszi hétköznapokon. Emellett több jótékony hatása is van, már a vikingek is használták fizikai erőnlétük fokozására, erősíti az immunrendszert és fájdalomcsillapító hatása van!

Őszirózsa

Az őszirózsa mérete és fajtánként eltérő lehet, 20-90 cm terjedhet. Ez a növény a napos helyeket kedveli. Rengeteg fajta elérhető belőle, akár évente is bővülhet a kínálat. Minigardenbe főleg a kopasz őszirózsát és mirigyes őszirózsát ajánljuk.