Az élethez elengedhetetlen!

Az élethez elengedhetetlen!

A föld felszínének 75%-a víz, nem véletlen, hogy kék bolygónak is hívják. A felszíni víztömeg csak 1%-a édesvíz, melyből az ivóvíz, a fogyasztásra alkalmas, éltető folyadék előállítható. A felnőtt emberi test 60-70%- a víz, ezért is fontos a napi folyadékbevitel, mely ajánlott mennyisége 1 liter 20 kilogrammonként.
Ez nem jelenti azt, hogy pazarolhatnánk!

Március 22.

1993-ban az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) március 22-ét nevezte ki a víz világnapjának. A tagállamok évről évre változó programok megszervezésével próbálják felhívni a figyelmet a víz életünkben betöltött fontos szerepére és annak tiszta, érintetlen formában való megóvására. Mindennapi életünkben az energiafelhasználásunk mérséklésének alapvető sarokköve a tudatos fogyasztás és gondolkodásmód elsajátítása. Magyarországon a környezetvédelmi kezdeményezések és programok egyre szélesebb körben jelennek meg. 2004. óta szinte az összes közoktatási intézmény nevelési programjának részévé vált a környezettudatosság erősítése. Vegyük észre fontosságát és gazdálkodjunk vele tudatosan!

Minigarden és a víz

Nem csak nekünk, de a minket körül ölelő természetnek is szüksége van a vízre. A növényeink megfelelő vízellátásáról is gondoskodnak egyes Minigarden termékek. Ezek azok, melyek egyszeri feltöltéssel akár több hétig egyenletes tápanyag és vízelosztást képesek biztosítani a zöldeknek, vagy szimplán a felesleges vizet vezetik el a növény gyökereitől.

Ezekre is képes a Minigarden termékcsaládja!

„A természet nem a vagyontárgyunk: úgy kell átadnunk gyermekeinknek, ahogy kaptuk.”

Oscar Wilde