A Minigarden kedvenc tavaszi virágai

Lassan vége a télnek, ezzel együtt a komorságnak. Visszatérnek a vándormadarak, rügyeznek a fák. Legtöbben elkezdik a tél végi vagy tavasz eleji kertészkedést. Kivéve, ha Minigardened van! Ez esetben nem kell időt pocsékolnod a kerti munkára, de biztosan szeretnéd aktualizálni növényeidet az évszaknak megfelelően, adunk pár tippet, hogy melyek a legszebb tavaszi virágok!

Nárcisz

A tavasz első és egyik legkedveltebb virága. A nárcisz szépségére nincs is jobb példa, mint hogy az önimádókat, a nárcisztikusokat is erről a növényről nevezték el. Gyönyörű virága már márciusban kinyílhat és különböző színekben pompázhat, többek között narancssárgában, citromsárgában és fehérben.

Tulipán

Szintén közkedvelt virág a tulipán a 17. században még tőzsdei árucikk is volt, ehhez köthető az első krach. Kora tavasztól késő tavaszig virágzik. A különböző fajtáknak eltérő formája van és a kéken kívül szinte bármelyik színben megtaláljuk.

Jácint

A jácint több színben is megtalálható: fehér, rózsaszín és akár fehér. Nagyon illatos növényről beszélünk, Franciaországban már régóta terjesztik parfüm gyártás céljából. Pár szál akár az egész lakást belengheti!

Frézia

A Dél-Afrikából származó, csodálatosan szép frézia nagyon érzékeny, így számára tökéletes a Minigarden amely mindig ellátja tápanyaggal. Az egyik legillatosabb növény, illóolaját parfümökben és krémekben is felhasználják.

Jázmin

A jázminról is valószínű az illata, ami mindenkinek eszébe jut ez a virág is népszerű alapanyaga a parfümiparnak. Mielőtt beszerzünk egyet, teszteljük! Bár nagyon kellemes illata van, sokaknál fejfájást, migrént okozhat.